Маңғыстау ауылындағы Бесшоқы тұрғын үй массивінен ашылған «Асқар» ұн-жарма комбинаты 1 жылда 14 мың тонна ұн, 6 мың тонна кебек шығарады, - деп хабарлайды mangystaumedia.kz сайты Мұнайлы ауданы әкімдігінің баспасөз қызметіне сілтеме жасап.
«Ұн өз өңірімізде өндірілсін, нанымыз көп болсын деген ниетпен кәсіп ашқан болатынбыз. Мемлекеттік және өңірлік бағдарламалар аясында жеңілдетілген несие алып, құрал-жабдықтар сатып алдық. Мұнда 70-тен астам қызметкер еңбек етеді. Бидай Солтүстік Қазақстан облысы мен Қостанай қаласынан тасылмалданады. Әкелген дақылдардан ұн, кебек дайындап, сұрыптап, тазалап, қаптап нарыққа шығарамыз», - дейді кәсіпкер Ақжібек Бердібекова.
Қазіргі уақытта комбинатта ұнның 3 түрі өндіріледі. Зауыт ашылғалы облыс қажеттілігін қамтамасыз етіп отыр. Отандық өнімге көрші елдерден де сұраныс бар.