Бүгін Маңғыстау облыстық Қазақстан Халық Ассамблеясында ұлттық тағамдар дайындаудан шеберлік сағаты өтті, - деп хабарлайды mangystaumedia.kz.
Шеберлік сағатына өзге ұлт өкілдері және жастар қатысты. Қатысушыларға ұлттық тағамдардың жасалу жолы түсіндіріліп, бұжы тағамын асханада дайындап көруге мүмкіндік берілді. Сондай-ақ, ұлттық тағамдарға қосылатын өнімдердің маңыздылығы мен әр тамақты дайындаудың қыр-сыры айтылды.
"МО Қазақстан Халық Ассамблеясының ұйымдастыруымен және Қоғамдық келісім мекемесінің ұйымдастыруымен бүгінгі күнді «Қазақтың ұлттық тағамдар күні» деп белгілеп, жастарға өзіміздің тағамдарымызды дайындап үйрету мақсатында шеберлік сағатын өткізіп жатырмыз. Әуелі наурыз көже дайындалады, одан кейін бұжы жасаймыз, шұжық пен бауырсақ дайындаудың ең оңтайлы тәсілдерін көрсетеміз. Қазақтың Амал мерекесінде қандай тағамдар тұру керек екенін де пысықтаймыз", - деді МО Ішкі саясат басқармасы «Қоғамдық Келісім» коммуналдық мемлекеттік мекемесінің басшысы Амангүл Жайылханова.
Махаббат Нұржанқызы